Este Ciocolata Vegană? Ghidul Complet pentru Alegerea Ciocolatei Vegane

În Acest Articol


  • De ce ciocolata nu este vegană?
  • Categorii de ciocolată
  • Când este ciocolata vegană?
  • Produse de ciocolată vegană
  • Întrebări frecvente

Ciocolata este o categorie vastă. De la batoane și bomboane la prăjituri, deserturi congelate, băuturi și sosuri, îți poți satisface pofta de ciocolată în numeroase moduri. Ciocolatele tradiționale nu sunt de obicei vegane deoarece conțin o anumită cantitate de lapte.

Din fericire pentru vegani, apariția laptelui fără lactoză – precum laptele de soia, nucă de cocos, caju și migdale – a stârnit noi idei în mintea producătorilor artizanali de ciocolată. Deși mai avem mult până când ciocolata vegană va lua lumea cu asalt, este mult mai răspândită decât oricând.

Aici, explorăm lumea dulce, dulce a produselor de ciocolată pe bază de plante.

De ce ciocolata nu este vegană?

Multe dintre cele mai populare batoane de ciocolată folosesc ciocolată cu lapte, care (așa cum era de așteptat) conține lactate și, prin urmare, nu este vegană.

Există trei tipuri comune de ciocolată – cu lapte, albă și neagră. Ciocolata albă are mai mult lapte decât cacao în rețeta sa. De fapt, ciocolata albă nu este, tehnic, ciocolată deloc; rețeta sa constă, de obicei, din zahăr, unt de cacao, produse sau solide din lapte, vanilie și lecitină pentru textură.

Multe ciocolate negre conțin și lapte, solide din lapte sau grăsime din lapte, dar într-o cantitate mai mică decât ciocolata albă. Chiar dacă un baton de ciocolată neagră este etichetat cu 70% cacao (sau un procent chiar mai mare, ceea ce înseamnă că este extra-neagră și cu gust amărui), probabil că tot nu este fără lactate. Poți verifica din nou lista de ingrediente.

Categorii de ciocolată

Dincolo de ciocolata albă și neagră, batoanele de ciocolată și trufele ambalate, există tipuri folosite pentru gătit și copt, precum și mixuri pentru băuturi și condimente. Deși majoritatea acestora au componente lactate, noi produse fabricate cu alternative la lapte sunt disponibile.

  • Ciocolată pentru copt: Această ciocolată neîndulcită, amăruie, este făcută din lichior pur de ciocolată, sau boabe de cacao măcinate, și este destinată a fi utilizată ca ingredient brut pentru copt și amestecată cu alte ingrediente.
  • Ciocolată semisweet: Cel mai adesea folosită pentru a face chipsuri de ciocolată, ciocolata semisweet este o altă varietate pentru copt.
  • Ciocolată Ruby: Această varietate este făcută din boabe de cacao ruby cultivate în Ecuador și Brazilia, care au o culoare rozalie naturală. Deși se spune că are un profil de aromă ce îmbină ciocolata albă și fructele de pădure, nu există fructe în rețetă.
  • Couverture: Disponibilă în variante cu lapte, albă și neagră, aceasta este o ciocolată „ingredient” scumpă, adesea folosită în patiserie și cofetărie. Conține un procent mai mare de unt de cacao decât alte tipuri.
  • Ciocolată crudă: Ciocolata crudă, de obicei, nu a fost procesată, încălzită sau amestecată cu alte ingrediente, ceea ce înseamnă că este adesea vegană.
  • Ciocolată modelabilă: O pastă făcută din ciocolată topită combinată cu zahăr sau sirop de porumb, folosită pentru decorarea prăjiturilor și a produselor de patiserie.
  • Pudră de cacao: Este baza pentru băuturile „ciocolată caldă”, precum și pentru multe rețete de produse de patiserie coapte și dulciuri. Cu toate acestea, variantele cu pudră de lapte și solide adăugate o fac să nu fie vegană.

Când este ciocolata vegană?

Există o mulțime de bomboane și batoane de ciocolată „accidental vegane” care nu conțin produse lactate. În mod similar, mai mulți oameni și-au cultivat gustul pentru ciocolata neagră amăruie și sunt dispuși să plătească puțin în plus pentru produse fabricate mai sustenabil și fără a dăuna animalelor.

Căută o etichetă „fără lactate” data viitoare când faci cumpărături de ciocolată. Dacă nu există o etichetă „fără lactate”, verifică lista de ingrediente și evită orice produs care conține lapte sub orice formă.

Sfatul PlaneteiNoastre

Modul în care zahărul din ciocolată este procesat influențează, de asemenea, statutul său vegan. S-ar putea să vrei să sapi puțin mai adânc dacă ciocolata aleasă de tine pare vegană, dar nu este etichetată sau certificată ca atare.

Produse de ciocolată vegană

Mai multe mărci populare și artizanale de ciocolată au produse pe piață fabricate cu lapte de migdale, ovăz, caju sau nucă de cocos. Deși unele dintre aceste produse sunt accidental vegane, altele au fost create având în minte iubitorii de ciocolată pe bază de plante.

  • Taza Almond Milk Quinoa Crunch Chocolate Bar
  • No Whey! Milkless Chocolate Bar
  • Alter Eco Raspberry Blackout
  • Endangered Species Oat Milk Rice Crisp and Dark Chocolate Bar
  • Trader Joe’s Almond Beverage Chocolate Bar
  • Trader Joe’s Dark Chocolate Covered Espresso Beans
  • Trader Joe’s Dark Chocolate Lover’s Bar
  • Lake Champlain Chocolate Truffle Boxes
  • Theo Dark Chocolate Sea Salt
  • Theo Dark Chocolate Mint
  • Theo Vanilla Cocoa Nib
  • Lily’s Intensely Dark Chocolate
  • John Kelly Dark Chocolate Habanero & Jalapeño Bar
  • Endangered Species Premium Oat Milk and Dark Chocolate Baking Chips
  • Enjoy Life Semi-Sweet Mini Chips
  • Nutiva Organic Vegan Hazelnut Spread
  • Justin’s Chocolate Hazelnut Butter
  • Amoretti’s Vegan Hazelnut Chocolate Spread
  • Vego Fine Chocolate Hazelnut Spread
Întrebări frecvente
  • Ce batoane de ciocolată sunt vegane?

    De la Trader Joe’s la Justin’s, există o mulțime de mărci care au batoane de ciocolată vegană. Caută ciocolate care sunt etichetate „fără lactate” sau „vegan”.

  • Este ciocolata Hershey’s vegană?

    Majoritatea ciocolatei Hershey’s nu este vegană. Cu toate acestea, Hershey a lansat în 2021 Batoane făcute cu ovăz care sunt complet pe bază de plante.

  • Este Nutella vegană?

    Nutella nu este vegană deoarece conține pudră de lapte degresat. Alte creme de ciocolată cu alune ar putea fi, însă, fără lactate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top