Este berea vegană? Ghidul suprem pentru a-ți alege următoarea bere vegană

În acest articol


  • De ce majoritatea berii este vegană
  • Când berea nu este vegană?
  • Tipuri de bere vegană
  • Tipuri de bere non-vegană
  • Întrebări frecvente

Cea mai populară băutură din lume după volum, berea este o băutură alcoolică obținută din amidonuri fermentate, în principal cereale precum orz, grâu, porumb, orez și ovăz. Cerealele sunt transformate în zaharuri, fermentate cu drojdie, apoi aromatizate cu hamei.

Vasta majoritate a berilor disponibile comercial sunt vegane, inclusiv unele dintre cele mai populare beri din țară. Anumite beri, totuși, sunt filtrate sau limpezite folosind produse de origine animală, cum ar fi cleiul de pește (isinglass) și gelatina, ceea ce le face non-vegane.

Legislația privind etichetarea în Statele Unite nu obligă producătorii de bere să își divulge ingredientele, așa că poate fi dificil să știi prin ce anume a fost filtrată berea ta. Te vom ajuta să înțelegi ce face o bere vegană și cum să-ți alegi una care să se potrivească cu următoarea ta masă.

De ce majoritatea berii este vegană

Berea începe ca și cereale, majoritatea orz, care este malțuit (sau încălzit până când bobul se deschide parțial), zdrobit și amestecat cu apă. Acel lichid amidonos este apoi fiert și răcit. Producătorii de bere adaugă apoi drojdie în amestec, care transformă zaharurile din amidon în alcool, fermentând berea. În cele din urmă, drojdia și sedimentele rămase se depun pe fundul butoiului. Noua bere este apoi trasă cu sifon într-un alt butoi, lăsând sedimentele în urmă.

Pentru majoritatea berilor, acesta este întregul proces. Deoarece procesul și ingredientele nu utilizează produse de origine animală, majoritatea berii este vegană. Anumite beri vegane și non-vegane, totuși, trec și printr-un proces de limpezire (sau clarificare) pentru a îndepărta sedimentele suplimentare folosind un agent de limpezire. De cele mai multe ori, veganii se vor bucura să afle, aceasta este excepția, nu regula, când vine vorba de bere. În plus, pentru berile care necesită limpezire, se poate folosi caragenan fără origine animală în locul agenților non-vegani.

O victorie vegetală

Pe măsură ce piața vegană continuă să se extindă, tot mai multe mărci își schimbă metodele tradiționale de limpezire cu opțiuni prietenoase cu veganii. Guinness a fost notoriu interzisă de vegani timp de decenii, deoarece stout-ul său corpolent era limpezit folosind clei de pește, dar în 2017 Guinness a trecut la metode prietenoase cu veganii pentru Guinness Draught, Guinness Extra Stout și Guinness Foreign Extra Stout. Veganii se pot aștepta să vadă mai multe astfel de anunțuri pe măsură ce cererea pentru produse prietenoase cu veganii crește.

Este dificil, totuși, să îți dai seama de pe majoritatea etichetelor de bere dacă băutura ta preferată este vegană sau nu. Spre deosebire de Administrația Alimentară și a Medicamentelor (FDA), care impune etichetarea alimentelor, Biroul pentru Taxe și Comerț cu Alcool și Tutun (TTB) nu obligă fabricile de bere să își divulge ingredientele.

În ciuda propunerilor de reguli pentru etichetarea alergenilor majori, inclusiv ouă și lapte relevante pentru vegani, TTB nu arată semne că vom vedea această etichetare prea curând.

Deoarece majoritatea berilor sunt vegane, berile produse comercial este puțin probabil să fie etichetate ca atare. Este posibil să vezi mai multe mărci comerciale vegane pe berile artizanale (beri de la fabrici mai mici). Cel mai bun pariu pentru o băutură fără cruzime este să faci câteva cercetări pe Barnivore – s-ar putea să fii surprins câte dintre preferatele tale sunt deja vegane.

Când berea nu este vegană?

Deși este mai puțin comună în producția de bere decât în producția de vin, berile limpezite nu sunt adesea vegane. După îndepărtarea drojdiei, anumiți producători de bere își clarifică berile cu agenți de limpezire care îndepărtează „turbiditatea” și fac berea limpede și strălucitoare.

Doi agenți de limpezire tipici în bere nu sunt vegani – cleiul de pește și gelatina – dar unele beri sunt, de asemenea, limpezite folosind caragenan, un agent de gelifiere prietenos cu veganii, obținut din alge marine irlandeze. Niciun agent de limpezire nu rămâne în berea gata de băut, dar berile procesate cu produse de origine animală sunt considerate non-vegane.

Pe lângă utilizarea agenților de limpezire, există și alte beri care conțin produse de origine animală, cum ar fi berile îndulcite cu miere, hidromelul (obținut din miere fermentată, apă și arome) și stout-uri de lapte (care sunt fermentate folosind lactoză purificată, un zahăr din lapte).

Știați că?

Schimbările climatice aduc cu ele temperaturi globale mai ridicate și secetă, amenințând accesibilitatea și prețul berii la nivel mondial. Producția de orz (cereala de bază în bere) scade substanțial în perioadele de căldură extremă și secetă. Pentru diferite regiuni din lume, aceasta înseamnă costuri mai mari pentru consumatorii de bere și scăderi abrupte ale consumului de bere.

Tipuri de bere vegană

Berea este un domeniu în care veganii se pot bucura cu adevărat de o gamă largă de mărci, arome și soiuri. Veți vedea multe dintre aceste beri vegane în meniuri peste tot. În plus, am inclus și câteva beri artizanale pentru toți iubitorii de hamei.

  • Allagash (cu excepția berii cu miere)
  • Beck’s
  • Budweiser (cu excepția Clamato Chelada)
  • Busch
  • Coors (doar soiurile vândute în SUA)
  • Corona
  • Guinness (Guinness Draught, Guinness Extra Stout și Guinness Foreign Extra Stout)
  • Goose Island
  • Heineken (doar soiurile vândute în SUA)
  • Kingfisher
  • Lagunitas
  • Michelob (cu excepția berilor cu miere)
  • Miller Light
  • Modelo
  • Modern Times
  • Natural Light
  • Pabst Blue Ribbon
  • Peroni
  • Pilsner Urquell
  • Yuengling

Tipuri de bere non-vegană

Pe lângă evitarea berilor cu miere, a hidromelului și a stout-urilor de lapte, unele beri tradiționale folosesc încă clei de pește. Acest lucru este valabil în principal pentru berile cask populare în Marea Britanie și, foarte ocazional, pentru porter-uri.

  • Bold City Cask Beer (Americană)
  • SweetWater Cask Beer (Americană)
  • Cask Conditioned (Britanică)
  • Crafty Brewing Cask Ales (Britanică)
  • Cropton – Cask Conditioned (Britanică)
  • Maxim – Cask Conditioned (Britanică)
  • Mayfields Beers – Cask Conditioned (Britanică)
  • Shepherd Neame Cask Beers (Britanică)
  • Funky Buddha OP Porter (Americană)
  • Laurelwood PlanetaNoastra Porter (Americană)
  • Vanish Gingerbread Porter (Americană)
  • Grey Trees Valley Porter (Britanică)
  • Brewster’s Porter (Britanică)
Întrebări frecvente
  • Ce bere nu este vegană?

    Deși majoritatea berii este vegană, unele beri – inclusiv berile cu miere, hidromelul, stout-urile de lapte și berile limpezite cu gelatină sau clei de pește – nu sunt vegane.

  • Sunt berile IPA vegane?

    În general, da. Există câțiva producători de IPA în America și în străinătate ale căror produse nu sunt vegane, dar marea majoritate sunt prietenoase cu veganii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top