Este ciocolata amăruie vegană? Ghidul complet pentru a alege ciocolata amăruie vegană

În acest articol


  • De ce ciocolata amăruie nu este de obicei vegană
  • Ingrediente non-vegane în ciocolata amăruie
  • Ingrediente vegane în ciocolata amăruie
  • Semne că ciocolata amăruie este vegană
  • Mărci de ciocolată amăruie vegană
  • Întrebări frecvente

Poate ați auzit că ciocolata amăruie este echivalentul mai sănătos al ciocolatei cu lapte. Sau poate ați presupus că, deoarece nu are cuvântul „lapte” în denumire, ciocolata amăruie nu conține produse lactate și este potrivită pentru vegani.

Adevărul? Este puțin mai nuanțat. Deși unele produse din ciocolată amăruie pot fi vegane, nu toate sunt fără cruzime față de animale. Din acest motiv, este important să citiți etichetele ingredientelor și să notați orice certificări înainte de a savura o tabletă.

Și, deși o parte din ciocolata amăruie poate fi vegană prin ea însăși, multe produse de specialitate vor conține aditivi, cum ar fi baconul cu arțar sau fagurele de miere, așa că este în interesul vostru să nu presupuneți.

Totuși, doar pentru că ciocolata amăruie este puțin complicată atunci când vine vorba de a fi clasificată ca vegană, nu înseamnă că trebuie să renunțați la ea. Există o mulțime de modalități de a vă asigura că bunătățile voastre ciocolatii sunt fără cruzime, așa că lăsați-ne să vă arătăm cum.

Sfat PlanetaNoastra

Luați în considerare mărcile. Deși suntem agnostici în privința mărcilor când vine vorba de ciocolată amăruie delicioasă, poate fi util să vă familiarizați cu companiile care produc ciocolată amăruie vegană corect. În acest fel, puteți alege cu ușurință o tabletă (sau șapte) dintre preferatele voastre fără a petrece timp suplimentar studiind eticheta.

De ce ciocolata amăruie nu este de obicei vegană

Ciocolata provine de la o plantă – bobul de cacao – așa că ați crede că ar fi vegană. Dar nu este atât de simplu.

Ciocolata amăruie de calitate inferioară, cu excepția cazului în care este specificat pe ambalaj, este rar vegană, deoarece producătorii tind să adauge grăsimi din unt sau coloranți sau arome artificiale. Laptele și grăsimea din lapte nu sunt ingrediente tradiționale în ciocolata amăruie, dar pot ajunge în aliment atât intenționat, cât și neintenționat.

Ciocolata amăruie convențională diferă de omologul său cu lapte, dar nu laptele face diferența. Ciocolata amăruie își obține gustul mai bogat și mai amărui din concentrația sa ridicată de solide din cacao, care sunt componentele uscate ale boabelor de cacao utilizate în procesul de fabricare a ciocolatei.

În timp ce ciocolata cu lapte conține între 10% și 50% solide din cacao, ciocolata amăruie conține între 50% și 90% din acest ingredient. Ciocolata amăruie de înaltă calitate (care tinde să fie mai scumpă) nu ar trebui să conțină lapte, deși contaminarea încrucișată este posibilă, deoarece ciocolata cu lapte și cea amăruie sunt adesea procesate pe aceleași utilaje.

Ingrediente non-vegane în ciocolata amăruie

Citirea etichetelor va fi cheia pentru a găsi ciocolată amăruie delicioasă, vegană. Dacă observați oricare dintre următoarele enumerate pe ambalajul produsului, puteți presupune că ciocolata nu este vegană.

  • Lapte praf
  • Lapte condensat
  • Lapte anhidru
  • Grăsime din lapte
  • Arome naturale (acestea pot fi vegane, dar nu este întotdeauna clar)

Simțim nevoia să menționăm, datorită popularității sale, că tableta de ciocolată „Special Dark” de la Hershey’s nu este vegană – și nici nu este cu adevărat ciocolată amăruie! Tableta conține 45% cacao și este făcută cu lapte și grăsime din lapte. (Din fericire, Hershey’s are o nouă tabletă de ciocolată amăruie pe bază de ovăz.)

Ingrediente vegane în ciocolata amăruie

Veți vedea probabil câteva dintre ingredientele de mai jos listate pe eticheta tabletei voastre de ciocolată amăruie. Din fericire, acestea sunt toate vegane.

  • Cacao pudră
  • Masa de cacao
  • Unt de cacao
  • Lecitină de soia
  • Suc de trestie deshidratat

Semne că ciocolata amăruie este vegană

Există câteva semne distinctive că un produs din ciocolată amăruie este vegan, deși nimic nu este la fel de sigur ca citirea etichetei ingredientelor. Puteți căuta următoarele:

  • O etichetă „Vegan”
  • Un procent ridicat de solide din cacao
  • Un preț mai mare

Mărci de ciocolată amăruie vegană

Deși este dezamăgitor că nu toată ciocolata amăruie este vegană, există un motiv bun de a zâmbi: există multe mărci de ciocolată amăruie vegană pe piață, iar opțiunile sunt în continuă creștere. Următoarele mărci și produse sunt destul de populare printre iubitorii de ciocolată:

  • Green and Black’s Chocolate
  • Pascha Organic Dark Chocolate
  • Hu
  • Trader Joe’s 72% Dark Chocolate
  • Taza Chocolate
  • Alter Eco
  • Choc Zero Ultimate Dark Chocolate
  • Stivii Vegan Dark Chocolate
  • Endangered Species Chocolate
  • 365 Dark Chocolate From Whole Foods
  • Chocolove
  • Newman’s Own Dark Chocolate
Întrebări frecvente
  • Este orice ciocolată amăruie vegană?

    Nu, nu orice produs din ciocolată amăruie este vegan. Unele conțin produse lactate, așa că va trebui să citiți eticheta ingredientelor pentru a fi siguri.

  • Conține ciocolata amăruie lactate?

    Deși ciocolata amăruie nu ar trebui tehnic să conțină lactate, multe varietăți conțin. Acest lucru se poate datora contaminării încrucișate în timpul procesului de fabricare a ciocolatei. Unele companii pot folosi lapte ca ingredient; acestea tind să fie ciocolăți de calitate inferioară care conțin mai mulți aditivi.

  • Este toată ciocolata amăruie de 70% vegană?

    Deși ciocolata amăruie de 70% conține multe solide din cacao, nu toată este neapărat vegană. Unele tablete de 70% conțin lapte, fie că este vorba de grăsime din lapte, lapte praf degresat sau pur și simplu lapte. Chiar și atunci când ciocolata amăruie are un procent ridicat de solide din cacao, este totuși important să citiți eticheta pentru a vă asigura că produsul este vegan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top