-
De ce majoritatea cărnii de crab imitație nu este vegană
-
Există carne de crab imitație vegană?
-
Sushi de evitat care conține carne de crab imitație
-
Rulouri și preparate vegane de sushi fără carne de crab imitație
-
Întrebări frecvente
Carnea de crab imitație apare frecvent în rulourile California, salatele kani și o mulțime de alte preparate din meniul unui restaurant japonez. Deși numele alimentului îți spune ce nu este (crab), nu clarifică ce este de fapt.
Ai putea crede că imitația de crab este vegană—la urma urmei, imitația de pui, rață și alte proteine tind să fie cruelty-free—dar acest ingredient de sushi conține produse de origine animală.
Aici, vom explora de ce imitația de crab este de obicei interzisă veganilor și vom oferi câteva alternative de comandat atunci când mănânci sushi în oraș.
De ce majoritatea cărnii de crab imitație nu este vegană
Deși carnea de crab imitație nu este crab, nu este nici vegană. Batoanele roșii și albe de crab se numesc „surimi” în japoneză, ceea ce se traduce aproximativ prin „carne tocată”.
Surimi este compus din pește cu carne albă și alte părți ale corpului peștelui care sunt măcinate într-un fel de pastă. Producătorii adaugă arome artificiale și, uneori, ingrediente precum amidon, sodiu și MSG în pastă, apoi o modelează pentru a imita carnea unui crab.
Așadar, imitația de crab este considerată pescatariană, dar nu este vegetariană sau vegană. Este adesea folosită în locul crabilor datorită prețului accesibil.
Există carne de crab imitație vegană?
Carnea falsă de crab pe care o vei găsi în multe locații de sushi occidentale nu este de obicei vegană, dar asta nu înseamnă că imitația de crab vegană—oricât de ciudat ar suna—nu există.
Unii vegani pricepuți în bucătărie au descoperit mai multe legume și alimente pe bază de plante care pot imita atât gustul, cât și textura imitației de crab atunci când sunt preparate corespunzător. Acestea includ:
- Tofu
- Inimi de palmier
- Inimi de anghinare
- Jackfruit fâșii
Caută rapid online și vei găsi o serie de rețete pentru a-ți prepara singur acasă imitație de crab vegană.
Dacă preferi să sari peste procesul de gătire și să cumperi pur și simplu crab vegan, există câteva opțiuni diferite în magazine și online. Asigură-te că citești eticheta ingredientelor pentru a fi complet sigur că ceea ce cumperi este vegan.
Piața de pește vegan este în continuă creștere, așa că, deși opțiunile sunt oarecum limitate acum, te poți aștepta să vezi mai mult crab vegan în anii următori. Unele dintre produsele disponibile în prezent includ:
- Friptură vegană de crab May Wah
- Găluște „fără crab” Gardein
- Găluște de crab pe bază de plante Good Catch
Sushi de evitat care conține carne de crab imitație
Există anumite preparate japoneze și rulouri de sushi care au ca ingredient principal imitația de crab, iar altele strecoară ingredientul pe furiș. Va trebui să le eviți pe ambele dacă ești vegan.
Cu excepția cazului în care un meniu specifică în mod clar statutul vegan, poți presupune că dacă conține imitație de crab (alias surimi), nu este vegan. Iată câțiva dintre „vinovații” obișnuiți pe care i-ai putea găsi într-un meniu tipic al unui restaurant japonez:
- Rulou California
- Salată Kani
- Rulou Kani
- Rulou Alaska
- Rulou Dragon
Rulouri și preparate vegane de sushi fără carne de crab imitație
Dacă îți place sushi-ul, știi că există o mulțime de opțiuni pentru vegani. Baza majorității rulourilor de sushi este făcută din orez și alge marine—ambele vegane și ambele delicioase. Ingredientele din interiorul ruloului vor determina dacă preparatul este sau nu cruelty-free.
Alimentele enumerate mai jos sunt de obicei vegane. Asigură-te doar că informezi restaurantul despre restricțiile tale alimentare și fii atent la orice sosuri—cum ar fi sosul de anghilă sau maioneza—care ar putea fi incluse cu mâncarea, astfel încât să poți cere un preparat fără acestea.
- Edamame: Boabele vibrante de soia pe care le cunoști și le iubești.
- Supă Miso: Această supă pe bază de miso vine adesea cu cuburi de tofu, bucăți de alge marine și ceapă verde—toate vegane.
- Kappa maki: Acesta este un rulou cu castraveți.
- Shinko maki: Cunoscut și sub numele de Takuan Maki, ingredientul principal al acestui rulou este ridichea murată.
- Kampyo maki: Acest rulou de sushi conține kampyo, care este o dovleac japoneză uscată.
- Gunkanmaki cu alge marine: Alge marine, adesea asezonate cu sos de soia, mirin, ulei de susan, semințe de susan și ardei iute roșu, sunt așezate deasupra orezului pentru sushi și învelite în nori (alge marine).
- Rulou cu avocado: Așa cum îi spune și numele, acest rulou are avocado ca ingredient principal.
- Tempura de legume: Aceste legume prăjite în tempura sunt crocante și delicioase. Unele localuri pot adăuga ou în aluatul lor, așa că verifică la restaurant înainte de a plasa comanda.
- Rulou tempura de cartofi dulci: Cartofii dulci prăjiți în tempura sunt extra dulci și minunat de crocanți; întreabă la restaurant dacă aluatul lor de tempura conține ou.
- Natto: Acest ingredient, care este adesea pus deasupra sushi-ului, este pur și simplu boabe de soia fermentate.
-
Ce tipuri de sushi sunt vegane?
Există multe tipuri de rulouri vegane de sushi. Acestea tind să conțină o singură legumă sau câteva și sunt adesea mai ieftine comparativ cu rulourile mai complicate, pe bază de pește. Unele rulouri comune de sushi vegan includ ruloul cu castraveți, ruloul cu avocado, ruloul cu dovleac și ruloul tempura de cartofi dulci.
-
Sushi-ul vegan conține pește?
Nu. Dacă sushi-ul este cu adevărat vegan, nu va conține pește.
-
De unde pot cumpăra sushi vegan?
Multe restaurante japoneze vor avea rulouri vegane de sushi în meniul lor, chiar dacă restaurantul nu este explicit vegan. Rulourile care conțin doar legume sunt în general vegane, iar acestea sunt adesea disponibile la raioanele de pește ale magazinelor alimentare. Restaurantele japoneze exclusiv vegane devin tot mai populare, așa că caută online pentru a vedea dacă există o locație lângă tine.











