Sunt bomboanele Airheads vegane? Ghidul pentru Airheads vegane

În acest articol


  • De ce unele Airheads sunt vegane
  • Când Airheads nu sunt vegane
  • Tipuri vegane
  • Tipuri non-vegane
  • Întrebări frecvente

Airheads s-ar putea să nu vă transforme capul într-un balon în formă umană, dar pot fi un răsfăț dulce, chiar și pentru vegani. Din păcate, nu toate varietățile de Airheads îndeplinesc standardele fără cruzime: Ingrediente de origine animală, inclusiv gelatină și șelacul, apar în unele dintre aceste bomboane gumate.

Aflați care varietăți de Airheads sunt o gustare nesănătoasă excelentă bazată pe plante și care vă vor sparge bula vegană în acest ghid pentru Airheads vegane. 

De ce unele Airheads sunt vegane 

Nu toate bomboanele gumate sunt create egal: Multe—inclusiv unele varietăți de Airheads—folosesc gelatină pentru a oferi acea textură specifică, lipicioasă. Din fericire pentru vegani, batoanele clasice cu textură de caramea moale și câteva alte varietăți de Airheads folosesc ingrediente pe bază de plante, cum ar fi amidonul și uleiul.

Cu toate acestea, fiecare varietate de Airheads, cu excepția gumei, conține zahăr. Deși zahărul în sine provine din plante, este adesea rafinat folosind subproduse de origine animală. Din acest motiv, veganii stricți se pot abține complet de la a mânca Airheads (și orice conține zahăr alb standard). 

Iată câteva detalii despre ingredientele Airheads vegane.

Zahăr

Alimentele procesate etichetate simplu ca „zahăr” conțin aproape întotdeauna un amestec de zahăr din trestie de zahăr și zahăr din sfeclă. Zahărul din trestie de zahăr provine din trestia de zahăr care, în a doua etapă de rafinare, este amestecată cu cărbune de oase de animale pentru a albi cristalele. Sfeclele, pe de altă parte, devin zahăr din sfeclă printr-un proces într-un singur pas, ceea ce face din zahărul din sfeclă un îndulcitor vegan. 

Ceara de carnauba

Ceara de carnauba provine din palmieri brazilieni. Deși este vegană, ceara de carnauba se confruntă cu preocupări legate de sustenabilitate similare cu uleiul de palmier. Este prezentă în produse precum Airheads Bites și Gummies.

Uleiul de palmier

Persoanele care au ales stilul de viață vegan din motive de mediu pot evita ulei de palmier deoarece joacă un rol major în despădurire și distrugerea habitatului sălbatic. Compania mamă a Airheads, Perfetti Van Melle, notează pe site-ul său web că se află în procesul de a trece la ulei de palmier provenit din surse responsabile și certificate.

Coloranții alimentari

Coloranții alimentari precum Red 40, Blue 1 și Yellow 6 sunt în general derivați din surse sintetice (și nesustenabile) pe bază de petrol. Din acest motiv, veganii preocupați de mediu s-ar putea feri de acești aditivi.

Uleiul de soia

Deși este complet vegan, uleiul de soia se confruntă cu critici pentru rolul său în despădurire și creșterea emisiilor de carbon. Consumul uman de soia, totuși, nu este în general de vină, deoarece 95% din toată soia este cultivată pentru hrana animalelor.

Când Airheads nu sunt vegane 

Mai multe varietăți de Airheads folosesc gelatină pentru a spori gumozitatea, ceea ce face ca aceste bomboane să nu fie potrivite pentru vegani. Ingrediente suplimentare de origine animală—în mare parte de la insecte—își găsesc, de asemenea, drumul în Airheads și alte produse de cofetărie. 

Gelatina

Subprodus al industriilor de porc, vită și pește, gelatina este obținută prin fierberea și extragerea colagenului din oasele, țesuturile conjunctive și pielea animalelor. Airheads folosește gelatină nespecificată, ceea ce înseamnă că ar putea proveni de la oricare dintre aceste animale sau dintr-un amestec al acestora.

Carminul

Carminul este un colorant alimentar roșu non-vegan obținut prin zdrobirea stratului protector al insectelor coșenilă femele. Între 22 și 89 de miliarde de coșenile sunt ucise anual pentru a satisface cererea de carmin. Datorită legilor privind etichetarea alergenilor, producătorii sunt acum obligați să dezvăluie dacă alimentele și produsele cosmetice conțin sau nu acest produs de origine animală.

Ceara de albine

La fel ca și carminul, ceara de albine provine de la animale mici și este recoltată alături de produsul său, mierea. Unii vegani mănâncă și folosesc ceara de albine deoarece recunosc că fără albine și alți polenizatori, până la 30% din aprovizionarea cu alimente a lumii s-ar putea opri brusc.

Șelacul

Cunoscut și sub denumirea de glazură de cofetărie, șelacul provine de la animale mici cunoscute sub numele de insecte lac. Acestea secretă o rășină care se atașează de copacii în care trăiesc. Recoltarea necesită răzuirea rășinii, rezultând moartea insectelor.

Știați că?

În 2021, compania mamă a Airheads, Perfetti Van Melle, a semnat angajamentul Science Based Targets Organization de a-și reduce emisiile de carbon și amprenta de apă pe întregul lanț de aprovizionare până în 2030.

Varietăți Airheads vegane

Pentru veganii care nu sunt preocupați de procesarea zahărului, aceste Airheads vă pot satisface toate nevoile dulci, picante și gumate. Veganii care evită zahărul se pot bucura chiar și de guma White Mystery, care este complet lipsită de produse de origine animală.

  • Batoane (Blue Raspberry, Watermelon, White Mystery, Cherry, Grape, Orange, Strawberry, Green Apple)
  • Xtremes (Rainbow Berry)
  • Gumă (White Mystery)
  • Pops (Grape, Cherry, Blue Raspberry, Watermelon, Strawberry, Apple)

Varietăți Airheads non-vegane

Fiți atenți la ingredientele non-vegane evidente și mai puțin evidente din aceste bomboane gumate. Deși trei arome de gumă Airheads nu conțin zahăr non-vegan, acestea conțin carmin.

  • Xtremes Bites (Rainbow Berry)
  • Bites (Original Fruit, White Mystery)
  • Soft Filled Bites (Original Fruit)
  • Xtremes Sourfuls (Rainbow Berry)
  • Gumă (Blue Raspberry, Cherry, Watermelon)
  • Gummies (Original Fruit)
Întrebări frecvente
  • Airheads conțin gelatină?

    Da, trei varietăți de Airheads conțin gelatină de origine animală: Soft Filled Bites, Xtremes Sourfuls și Gummies. Alte varietăți includ alte produse de origine animală, în timp ce altele sunt considerate în general vegane.

  • Airheads albe sunt vegane?

    Batoanele și guma Airheads White Mystery îndeplinesc ambele definiția de bază a bomboanelor vegane, dar batoanele conțin zahăr care ar fi putut fi cel puțin parțial procesat cu subproduse de origine animală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top