Este Ramen Vegan? Ghidul Suprem pentru Ramen Vegan

În acest articol


  • De ce majoritatea tăițeilor ramen sunt vegani
  • De ce majoritatea bulionului ramen nu este vegan
  • Mărci de ramen non-vegan
  • Mărci de ramen vegan
  • Întrebări frecvente

Un aliment de bază în bucătăriile din întreaga lume, ramenul este o supă japoneză cu tăiței. În ciuda culorii lor galbene, tăițeii de ramen, din făină de grâu și mestecabili, de obicei nu conțin ou, ceea ce îi face potriviți pentru vegani. Cu toate acestea, bulionul de ramen este preparat în mod tradițional din dashi (o familie de supe pe bază de pește și legume) și alte supe pe bază de animale. Ramenul este, de asemenea, adesea completat cu carne de porc feliată, non-vegană.

Totuși, multe pachete și cupe de ramen disponibile pe scară largă oferă opțiuni de bulion vegan aromat cu ciuperci bogate în umami și alte legume. Aflați ce să căutați în următorul dumneavoastră bol cu ghidul nostru pentru ramen vegan.

De ce majoritatea tăițeilor ramen sunt vegani

Tăițeii de grâu în stil chinezesc folosiți în ramen conțin de obicei doar patru ingrediente: făină, ulei, sare și kansui, care este o apă minerală alcalină obținută din 80% carbonat de potasiu și 20% bicarbonat de sodiu. PH-ul mai ridicat al aluatului transformă textura tăițeilor, oferind ramenului elasticitatea sa caracteristică. Kansui conferă tăițeilor ramen culoarea lor aurie.

Totuși, tăițeii cu ou—mai ales în barurile de ramen de specialitate sau în ramenul făcut în casă în Japonia—sunt, de asemenea, populari. Oul conferă o culoare galbenă și mai bogată, oferă o extra finețe, acționează ca un liant și face aluatul mai ușor de manipulat. În general, nu veți găsi tăiței cu ou în ramenul cu termen lung de valabilitate sau la un bar de ramen decât dacă tăițeii sunt marcați ca atare.

Știați?

Tăițeii ramen instant sunt adesea prăjiți rapid în uleiul de palmier înainte de a fi deshidratați. Acest fapt ar putea da de gândit unora dintre veganii preocupați de mediu, deoarece uleiul de palmier este asociat cu defrișările și pierderea habitatelor pentru animalele sălbatice.

De ce majoritatea bulionului ramen nu este vegan

Bulionul de ramen se bazează în mod tradițional pe supa non-vegană dashi pentru aroma sa sărată. Făcut din bonito (ton), alge kelp, ciuperci și sardine, dashi servește ca bază pentru alte supe japoneze, inclusiv miso non-vegan. Alte supe comune pe bază de animale din ramen conțin creveți, vită și pui. Și alte ingrediente mai puțin evidente ar putea fi o preocupare pentru vegani.

Carne și pește pudră

Supele de ramen se bazează adesea pe carne și pește deshidratate pentru a oferi aromă, ceea ce le face non-vegane. Cu toate acestea, dacă aroma de carne sau fructe de mare este derivată din surse artificiale, mulți vegani vor consuma bulionul.

Lactate

Unele amestecuri de ramen conțin lactoză, un zahăr derivat din laptele de vacă.

Zahăr

Unele pachete de aromă de ramen conțin zahăr. Alimentele care nu specifică sursa zahărului conțin de obicei un amestec de zahăr din sfeclă și din trestie. În timp ce zahărul din sfeclă este întotdeauna potrivit pentru vegani, majoritatea zahărului din trestie este rafinat cu cărbune de os animal, non-vegan. Din acest motiv, veganii stricți se abțin și de la zahărul care nu specifică procesarea sa.

Arome naturale și artificiale

Majoritatea veganilor care adoptă o abordare „practică și posibilă” a stilului de viață nu se preocupă de originea arome naturale. Unii adepți stricți evită complet aromele naturale pentru a se asigura că niciuna nu provine de la animale.

Aromele artificiale sunt adesea derivate din produse petroliere, ceea ce îi determină pe unii vegani preocupați de mediu să evite acești aditivi. În ciuda diferențelor lor, aromele artificiale sunt identice cu cele naturale la nivel molecular.

MSG, GMP și IMP

Aditivii alimentari glutamat monosodic (MSG), guanilat disodic (GMP) și inozinat disodic (IMP) sunt o familie de amidonuri și zaharuri fermentate de origine vegană. Împreună, acești sodiu oferă o aromă umami sinergică alimentelor procesate.

TBHQ

Un conservant și antioxidant folosit pentru a prelungi durata de valabilitate a alimentelor procesate, terț-butil hidroxichinona (TBHQ) este un aditiv alimentar sintetic obținut din produse petrochimice nesustenabile.

Mărci de ramen non-vegan

Deoarece aproape toți tăițeii ramen sunt vegani, unii consumatori pe bază de plante aleg să cumpere pachete sau cupe de ramen non-vegan și să arunce pachetul de aromă non-vegan. În schimb, își condimentează masa cu arome de casă, inclusiv sos de soia, sos picant sau curry.

Pentru a evita orice produse animale nedorite, evitați aceste mărci și sortimente comune de ramen.

  • Maruchan Ramen (toate aromele)
  • Samyang (toate aromele, cu excepția 2x Spicy Hot Chicken)
  • Nissin Top Ramen (toate aromele Cup Noodles și Top Ramen, cu excepția Oriental/Soy Sauce și Chili)
  • Nongshim (toate aromele, cu excepția Soon Veggie și Kimchi Ramyun)
  • Lotus Foods Rice Ramen (Spicy Kimchi Cup)

Mărci de ramen vegan

Ramenul fără produse animale este disponibil în magazinele alimentare din toată țara, oferind veganilor posibilitatea de a alege aroma și nivelul de picant. Supele de ramen vegane se bazează adesea pe ciuperci shiitake uscate, kombu (alge kelp) și nori (alge marine), care sunt bogate în mod natural în glutamați și oferă acea aromă sărată, umami. Completate cu nori uscat suplimentar, muguri de bambus și ceapă verde, aceste supe de legume constituie o masă gustoasă pe bază de plante.

  • Annie Chun’s (Spicy Ramen, Vegan Tonkotsu Ramen, Spicy Miso Ramen și Shoyu Ramen)
  • Dr. McDougall’s Ramen (Vegan Chicken Flavor, și Miso, Hot & Sour)
  • Koyo Ramen (Garlic Pepper, Lemon Gingergrass, și Shiitake Mushroom)
  • Lotus Foods Rice Ramen (Forbidden, Buckwheat Shiitake, Purple Potato, Jade Pearl, Millet & Brown Rice, Wakame & Brown Rice, Garlicky Veggie Cup, și Hot & Sour Cup)
  • Mike’s Mighty Good Ramen (Vegetarian Soy Sauce, Vegetarian Miso, Vegetarian Kimchi, și Vegetarian Vegetable)
  • Nissin Top Ramen (Chili și Oriental/Soy Sauce)
  • Nongshim (Soon Veggie și Kimchi Ramyun)
  • Ocean’s Halo (Vegan Beef, Vegan Thai Coconut, Vegan Chicken, Ramen Bowl, Miso Ramen, și tăiței și bulion ramen Ocean’s Halo)
  • Soken (Miso, Wasabi, Spicy Dragon, și Spinach)
  • Samyang (2x Spicy Hot Chicken este făcut cu aromă artificială)
Întrebări frecvente
  • Sunt tăițeii ramen vegani?

    Da! Destul de multe mărci oferă ramen fără produse de origine animală. Asigurați-vă că verificați ingredientele pentru a vă asigura că sortimentul pe care l-ați ales este într-adevăr potrivit pentru vegani.

  • Sunt tăițeii ramen cu gust de vită vegani?

    Cu excepția mărcilor precum Ocean’s Halo, majoritatea ramenului cu gust de vită este făcut cu carne reală, ceea ce îl face interzis pentru consumatorii pe bază de plante.

  • Ramenul conține ou?

    Uneori. Anumiți tăiței ramen folosesc ou atât pentru culoare, cât și pentru textură, dar oul nu este nici un ingredient tradițional, nici un ingredient comun în ramen. Sortimentele care îl includ vor fi marcate în consecință.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top